Covid: Διακομίστηκαν οι δύο πρώτοι ασθενείς σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης

Χρειάστηκαν σχεδόν 10 ημέρες μετά την πολυαναμενόμενη κυβερνητική ανακοίνωση για την επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών, στη Θεσσαλονίκη, ώστε να ολοκληρωθούν οι σχετικοί έλεγχοι και να ξεκινήσουν διακομιδές ασθενών με νέο κορονοϊό, με μόλις δύο την πρώτη μέρα, σε μία εκ των δύο «επιταχθεισών κλινικών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σταδιακά από αύριο θα ξεκινήσει η διακομιδή περισσότερων ασθενών με Covid-19 και στις δύο κλινικές «Σαραφιανός» και «Euromedica», με το αμαρτωλό οικονομικό προφίλ.

Σήμερα, μεταφέρθηκαν δύο ασθενείς θετικοί στον SARS- COV 2 από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου, στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή», το οποίο έχει διατεθεί γι αυτό τον σκοπό από τον όμιλο Euromedica κατόπιν συμφωνίας με το υπουργείο Υγείας.

Κατά τις ίδιες πηγές, τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν σταδιακά από δημόσια νοσοκομεία, βάσει σχεδιασμού, στην «Αρωγή» περισσότεροι από 150 ασθενείς με COVID για απλή νοσηλεία, ενώ βάσει της συμφωνίας με το υπουργείο, η κλινική θα δέχεται και ασθενείς non COVID σε απλές κλίνες και στη ΜΕΘ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί